Vurderer du CoolSculpting®?

CoolSculpting®-fettreduksjonsprosedyren er spesielt utviklet for de som har uønsket fett på bestemte områder. I motsetning til slankeoperasjoner (f.eks. gastrisk bypass) er ikke CoolSculpting® en behandling for svært overvektige mennesker. Gode kandidater for behandling med CoolSculpting® har synlige valker på enkelte områder som de ønsker å bli kvitt. Mange mennesker ønsker et ikke-kirurgisk alternativ til fettsuging.

Det første du bør gjøre, er å snakke med en CoolSculpting®-behandler for å se om denne prosedyren egner seg for deg.

CoolSculpting®-prosedyren passer ikke for alle. Du bør ikke få utført behandling med CoolSculpting® hvis du lider av kryoglobulinemi, kuldeagglutininsykdom eller paroksysmal kuldehemoglobinuri. CoolSculpting® er ikke en behandling mot fedme. Som med alle andre medisinske prosedyrer, bør du spørre din behandler om CoolSculpting®-prosedyren passer for deg.

CoolSculpting® kan behandle synlige fettvalker i området under haken, på lårene, på magen og i siden («bilringer») samt BH-fett, ryggfett, fett under rumpeballene og på overarmene. Din behandler vil lage en behandlingsplan som er skreddersydd for deg og dine individuelle mål.

Ja, CoolSculpting®-prosedyren kan behandle synlige fettvalker under haken. Bortfrysing av fett fra en dobbelthake fungerer like godt som CoolSculpting® på andre deler av kroppen (f.eks. på magen, i siden, i lårene). Med CoolSculpting® for dobbelthaker kan pasienter se resultater etter bare to behandlinger.

Etter at de behandlede fettcellene er krystallisert (fryst), ødelegges de og renses og fjernes fra kroppen på en naturlig måte. Når de behandlede fettcellene er borte, er de borte for godt. Se siden Hvordan det fungerer for å finne ut mer.

Som en ledende ikke-invasiv fettbehandlingsreduksjon verden rundt, har CoolSculpting® en veletablert sikkerhets- og effektivitetsprofil. CoolSculpting®-systemet består av kontrollerte kjøleenheter som er utviklet med innebygde sikkerhetstiltak. Hvis sensorene registrerer at huden blir for kald, slås systemet av automatisk.

Behandlingsprosessen

Etter hvert som kjølingen starter føler du vanligvis intens kulde i de første minuttene. Dette går raskt over. Noen applikatorer gjør at du kan føle litt trekking under sugingen.

Etter behandlingen kan du føle litt kribling mens området masseres i ca. 2 minutter. Pasienter kan vanligvis gå tilbake til normale aktiviteter rett etter behandlingen. Hva du kan forvente deg gir deg mer informasjon om hva som skjer før, under og etter CoolSculpting®-prosedyren.

Under den første konsultasjonen vil behandleren spørre deg om din medisinske bakgrunn for å finne ut om CoolSculpting® passer for deg. Det er viktig å opplyse om du har kryoglobulinemi, kuldeagglutininsykdom eller paroksysmal kuldehemoglobinuri, da du ikke må få utført CoolSculpting®-behandling hvis du lider av noe av dette.

CoolSculpting®-behandleren vil hjelpe deg med å lage en behandlingsplan som er tilpasset målene dine. Varigheten av CoolSculpting®-behandlingen varierer avhengig av antall områder som behandles under ett besøk. Den nyeste teknologien til CoolSculpting® kan behandle en pasient i løpet av 60 minutter. Hvis du har dårlig tid, men flere områder med uønsket fett, er det enkelte behandlingssteder som har flere CoolSculpting®-systemer. Legen din vil forklare prosessen og finne ut om dette er et passende alternativ for deg. Du og legen kan også planlegge flere behandlinger eller konsultasjoner for å oppnå målene dine.

Etter behandlingen

Under prosedyren kan du oppleve følelser av trekking, napping, svak klyping, intens kulde, kribling, stikking, verking og kramper ved behandlingsstedet. Disse følelsene kan avta når området blir numment.

Vanlige bivirkninger etter prosedyren omfatter rødhet, hevelse, hvit hud, blåmerker, stramhet, kribling, stikking, ømhet, kramper, verking, kløe, hudfølsomhet og nummenhet. Nummenheten kan vedvare i opptil flere uker. Du kan få en følelse av fylde bak i halsen etter behandling under haken. Disse bivirkningene er midlertidige og går vanligvis over på noen dager eller uker.

Selv om det er sjeldent kan det også oppstå noen ekstra bivirkninger som paradoksal hyperplasi, smerter som oppstår senere, frostskade, vasovagale symptomer, subkutan indurasjon, hyperpigmentering og brokk.

CoolSculpting®-prosedyren passer ikke for alle. Du bør ikke få utført CoolSculpting®-prosedyren hvis du lider av kryoglobulinemi, kuldeagglutininsykdom eller paroksysmal kuldehemoglobinuri. CoolSculpting®-prosedyren er ikke en behandling mot fedme.

Som med alle medisinske prosedyrer må du spørre legen din om CoolSculpting®-prosedyren passer for deg.

CoolSculpting®-prosedyren er overhodet ikke kirurgisk, så du kan som regel gå tilbake til normale aktiviteter nesten umiddelbart. Pasienter drar ofte tilbake på jobb rett etter CoolSculpting®-behandlingen. Dette vil variere fra person til person og kan være avhengig av området på kroppen som blir behandlet.

Sørg alltid for å planlegge en oppfølgingsvurdering med CoolSculpting®-legen din for å gå gjennom resultatene dine.

De fleste pasienter ser resultater mellom 2 til 6 måneder etter behandling. Du kommer til å fortsette å skylle ut fettceller i opptil 4 til 6 måneder etter behandling.

Galleriet med bilder fra før og etter behandling  viser hva resultatene ser ut som flere uker etter CoolSculpting®-behandlingen.

Annet

Prisen på CoolSculpting-behandlinger varierer utfra områdene du ønsker å behandle, antall behandlinger som er nødvendig, og dine endelige mål.

Lag en tilpasset behandlingsplan sammen med CoolSculpting®-legen din som er skreddersydd for din kropp, dine mål og ditt budsjett.